Vi är en vanlig klass i en vanlig finlandssvensk skola i Finland. Här kan du följa med vår vardag i skolan. För det mesta skriver vi om stora och små händelser, tankar , drömmar, åsikter mm. Vi försöker göra bloggen trevlig med att lägga upp bilder titt som tätt!
Vår klasslärare Nina och vårt skolgångsbiträde Denise hjälper oss med bloggen.


fredag 22 mars 2013



EN BERÄTTELSE OM PÅSKHAREN!

Det var en gång en höna som hette Hönne. Hönne var den enda hönan som inte ännu hade fått sina kycklingar.Hon var jätte ledsen för att alla andra hade fått en egen liten kyckling utom hon. Men en natt fick också Hönne ett ägg, som höll på att kläckas. Hönne väntade jätte ivrigt på att få se sin lilla kyckling. Men......... när ägget kläcktes kom det inte en kyckling utan det kom en hare..
- Hur är det möijligt, sa Hönne när hon såg den lilla haren. Haren hade inte ännu öppnat sina ögon, men om ungefär tio sekunder så öppnade haren sina stora ögon.
Haren sa inget men riktigt snart hade haren lärt sig att prata lika bra som Hönne. En dag sa Hönne att det var tid för haren att fara till skogen, till en skogshare. Haren ville inte, men han lydde ändå. Hönne fällde sina sista tårar när hon såg lilla haren skutta till skogen. I skogen träffade haren rakt på en liten domherre som sade:
-Ojdå, jag känner igen dig, du är visst påskharen, sa domherren.
Haren tittade med stora ögon på domherren men hann inte säga något förrän domherren avbröt:
- Du kanske inte vet det, men man ser på dina tassar och dina ögon att du helt säkert  är påskharen.
Påskharen blev chockad men sen började han förstå att han var påskharen. Haren tog emot uppgiften och började dela ut påskägg.
2 år senare.
Nu har påskharen blivit en väldigt populär påskhare men ingen har sett honom.. Har du.?

Slut.

Johanna






 

                                            
                                                    Ludvigs höna har blivit huvudbonad!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar